🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳

🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳

Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a special dish, 🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳. One of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳 is one of the most popular of current trending foods on earth. It is easy, it's fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions daily. 🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳 is something which I've loved my whole life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from 🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare 🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make 🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳 is 4 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook 🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳 estimated approx 35-40 minutos.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook 🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳 using 17 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve that.

Un pan de masa muy suave con una miga muy característica!! 👨‍🍳🍞
#ciabatta3

Ingredients and spices that need to be Take to make 🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳:

  1. 150 grs harina fuerte
  2. 150 ml agua tibia
  3. 2 grs levadura seca
  4. para la masa
  5. 175 grs harina suave
  6. 10 grs harina integral
  7. 4 grs sal
  8. 20 ml aceite de oliva
  9. 50 grs calabazita (o aceitunas verdes) cortada en cubos
  10. c/n jamón (para el relleno)
  11. c/n lechuga (para el relleno)
  12. utensilios y equipo
  13. 1 charola
  14. c/n papel encerado
  15. 1 brocha para barnizar
  16. 1 cuchillo o raspa
  17. c/n recipientes

Instructions to make to make 🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳

  1. Prepara tu mise en place con los ingredientes porcionados.
  2. Con los 150 gr de harina, los 150 ml de agua tibia y la levadura, elabora un poolish en un recipiente, (es una preparación equitativa a la misma cantidad de agua por la misma cantidad de harina), incorporar el agua poco a poco a la harina y la levadura, revolviendo con una cuchara, una vez teniendo una mezcla homogénea dejar fermentar por aproximadamente 1 hora y media hasta que la mezcla tenga muchas burbujas.
  3. Una vez fermentado correctamente tu poolish, con los 175 gr de harina restantes, la sal y la harina integral, elabora un volcán en tu mesa de trabajo, posteriormente, comenzar a incorporar el poolish poco a poco, incorporando las harinas con las yemas de los dedos únicamente.
  4. Una vez adquiriendo la consistencia de una masa, incorporar el aceite de oliva para suavizar un poco más la masa y continuar incorporando la mezcla hasta obtener una masa suave.
  5. Ya una vez teniendo la masa, colocar en un recipiente en un espacio de temperatura un poco calida y dejarla fermentar hasta que doble su tamaño.
  6. Ya doblando su tamaño, ponchar la masa, esparcir un poco de harina en la mesa de trabajo ; posteriormente, con ayuda de un rodillo, extender la masa de forma rectangular con un grosor de 1 a 1.5 cm.
  7. Una vez extendida la masa, con ayuda de una raspa o un cuchillo, realizar cortes en forma rectangular de la longitud de la masa.
  8. Colocar en una charola papel encerado, ir colocando los cortes de masa, posteriormente, barnizar la superficie de cada corte con aceite de oliva apoyándote de una brocha. Una vez barnizado puedes salpimentar cada corte de la masa.
  9. Una vez barnizado, insertar los cubos de calabazita o de aceitunas verdes, posteriormente colocar en un espacio con temperatura algo calida y dejar fermentar hasta que doblen su tamaño.
  10. Precalentar el horno a 180°C, una vez fermentados los cortes de masa, introducir al horno de 15-20 minutos respectivamente. Una vez pasado el tiempo de horneado retirar del mismo, y dejar enfriar por unos minutos.
  11. Una vez enfriado, se pueden partir por la mitad con ayuda de un cuchillo y rellenar con jamón y un poco de lechuga.
    DISFRUTALOS!

As your experience and confidence grows, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet and adjust your diet to your personal preferences over time. Whether you intend to serve a dish that uses less or more active ingredients or is a little bit more or less spicy, you can make simple changes to accomplish this objective. In other words, begin making your recipes in a timely manner. As for standard cooking abilities for beginners you don't require to discover them yet just if you understand some straightforward cooking techniques.

This isn't a total overview to fast and very easy lunch recipes yet its excellent food for thought. Ideally this will certainly obtain your creative juices moving so you can prepare tasty meals for your household without doing too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Recipe of Perfect 🍞Ciabatta artesanal!! 👨‍🍳👨‍🍳. Thank you very much for reading. I am confident that you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Tortitas de calabaza

Pancakes de almendras

Tortitas